Moja suplementacja z Myprotein

piątek, 26 lutego 2016

Witam was serdecznie:)
Dzisiejszy post poświęcę przede wszystkim mojej suplementacji, ale będzie również krótko o moim odżywianiu oraz o tym co trenuję i jakie efekty mi to pozwoliło osiągnąć.
Na wstępie chciałam wam opisać, jak to się u mnie zaczęło.
Było to dokładnie rok temu, 1 stycznia postanowiłam wiele zmienić i zabrać się za siebie, zaczynałam z wagą 70 kg, schudłam 13 kg i efekt ten udaje mi się dalej utrzymywać, mam 168 cm wzrostu.
Nie stosowałam żadnej diety cud jedynie zdrowsze posiłki i regularne, wyeliminowałam ze swojej diety cukier, słodzone napoje oraz wysoko przetworzoną żywność, ćwiczyłam jedynie cardio w moim przypadku był to stepper.
Dzięki wytrwałości udało mi się uzyskać wymarzoną wagę ale co dalej ?
Ciało po samym cardio nie było ani jędrne ani ładnie wyrzeźbione, wciąż mam za wysoką zawartość tłuszczu mimo prawidłowej wagi, dlatego też postanowiłam zabrać się poważnie za treningi siłowe i już widzę minimalną różnicę a dzięki systematyczności treningowej, zdrowym żywieniu oraz odpowiedniej suplementacji wiem że mogę uzyskać zamierzone efekty już niebawem.

Pora wam opisać co dokładnie stosuję aby moje efekty treningowe były bardziej sukcesywne, produkty, które ja stosuję pochodzą od Myprotein


Tak prezentuje się mój zestaw 


Zacznę od opisania wam po kolei każdego z produktów.

ZMA

Cynk, Magnez, Wit. B6



Co to jest ZMA?

ZMA® to połaczenie cynku, magnezu i witaminy B6. Nasz produkt zawiera oficjalną wersję ZMA® produkowaną przez SNAC Systems. ZMA® to znak towarowy zastrzeżony SNAC Systems, Inc. - wniosek o nadanie patentu w toku.
Stosowanie cynku i magnezu ma szereg korzyści dla funkcjonowania organizmu. Magnez przyczynia się do utrzymania bilansu elektrolitowego oraz konserwacji kości i uzębienia. Ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego i mięśni. Bez magnezu dochodzi także do zaburzeń w syntezie białek. Element ten dodatnio wpływa na psychologiczne funkcjonowanie organizmu oraz pomaga zwalczyć zmęczenia.

W czym pomaga ZMA?

Dodatek cynku przyczynia się do normalnego funkcjonowania układu odpornościowego oraz metabolizmu makroskładników. Pomaga utrzymać prawidłowy poziom testosteronu we krwi, korzystnie działa na wzrok, poprawia stan kości, cery, włosów i paznokci. Nie bez znaczenia jest także korzystny wpływ tego pierwiastka na funkcje kognitywne. Ponadto cynk chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.

Witamina B6 

Wzbogacony o witaminę B6 w celu dalszej poprawy wchłaniania i wykorzystania cynku i magnezu ZMA® to silny, zupełnie naturalny suplement diety o potwierdzonym klinicznie działaniu zwiększającym ilość związków wzrostu i poziom (IGF-1) oraz dodającym siły znacznie bardziej niż placebo.

Rezultaty mogą być rożne dla rożnych ludzi

ZMA® is a registered trademark of SNAC System, Inc., San Carlos, CA 94070

Główne zalety

  • Poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i mięśni
  • Pomaga zwalczyć poczucie wyczerpania
  • Stymuluje regulację gospodarki hormonalnej
Produkt znajdziecie tutaj klik


PIKOLINIAN CHROMU





Chrom to mikroelement potrzebny organizmowi do normalnego wzrostu i rozwoju. Pikolinian chromu to jedna z najsilniejszych form chromu, często używana przez osoby chcące kontrolować przemianę cukru we krwi, by z kolei mieć kontrolę nad wagą.
Badania wykazują, że pikolinian chromu może pomóc obniżyć poziom tłuszczu we krwi, jak również zwiększyć udział tkanki mięśniowej, co sprawia, że jest szczególnie atrakcyjny dla osób, dla których waga ciała ma duże znaczenie.
Z uwagi na ważną rolę, jaką odgrywa w wytwarzaniu cukru we krwi pikolinian chromu jest popularny także wśród osób uprawiających sport. Wspomaga magazynowanie glikogenu w mięśniach, syntezę białek, stymuluje formowanie tłuszczu w tkance tłuszczowej. Dlatego niedobór chromu powodowałby poważne obniżenie wyników.

Główne zalety

  • Może wspomagać kontrolę wagi
  • Pomaga pohamować apetyt na cukier
  • Może wspomagać metabolizm cukru we krwi

Produkt dostępny tutaj klik

KWAS RUMENOWY (CLA)





CLA Myprotein

Nasz wysokiej jakości kwas rumenowy (CLA) to 1000mg CLA na żel-krem, co stanowi najsilniejszą dawkę dostępną obecnie na rynku.

Czym jest CLA

Kwas rumenowy (CLA) to naturalnie występujący kwas tłuszczowy obecny w pokarmach takich jak ser, mleko, jagnięcina i wołowina, ale tylko w niewielkich ilościach. W celu zapewnienia odpowiedniej ilości kwasu rumenowego konieczne byłoby spożywanie tych pokarmów w dużych ilościach, co oczywiście mijałoby się z celem, ponieważ oznaczałoby spożycie ogromnej ilości kalorii.
Badania udowadniają, że kwas rumenowy buduje tkankę mięśniową, zmniejsza ilość tłuszczu w organizmie, i pomaga poprawić ogólny stan zdrowia!
Skład naszego kwasu rumenowego:
CLA Cis9 (izomer trans11) - 38,9%
CLA Trans10 (izomer Cis12) - 37,9%
Ogólny udział aktywnych izomerów kwasu rumenowego - 76,8%

Rezultaty mogą być rożne dla rożnych ludzi

Główne zalety

  • Pomaga pozbyć się tłuszczu
  • Może dodawać energii
  • Działa jako silny antyutleniacz

Produkt dostępny tutaj klik

BCAA PLUS





Aminokwasy rozgałęzione (BCAA, ang. branched chain amino acids) to trzy aminokwasy: leucyna, izoleucyna i walina. Aminokwasy rozgałęzione nie są wytwarzane w organizmie i muszą być dostarczane w diecie. Wykazano, że wspomagają syntezę białek, pomagając organizmowi wytrzymać powodowane przez wysiłek napięcie.
Aminokwasy rozgałęzione są potrzebne do utrzymania tkanki mięśniowej. Badania wykazały, że zachowują zasoby glikogenu (magazynowanej formy węglowodanów, która może zostać przekształcona w energię). Zapobiegają katabolizmowi w trakcie treningu i dlatego wspomagają wzrost tkanki mięśniowej.
Aminokwasy rozgałęzione w przeciwieństwie do innych aminokwasów nie są metabolizowane w żołądku, lecz bezpośrednio w mięśniach. Dzięki temu zapobiegają katabolizmowi i budują tkankę mięśniową.

Główne zalety

  • Pomaga utrzymać tkankę
  • Dodaje masy beztłuszczowej
  • Bardzo popularny aminokwas

Produkt dostępny tutaj klik

IMPACT WHEY PROTEIN 250G

Niezdenaturyzowany koncentrat bialka serwatki





Najlepiej sprzedający się proszek białkowy Impact Whey Protein® jest wytwarzany tylko z najwyższej jakości koncentratu białka serwatkowego, co pozwala na osiągnięcie zawrotnej zawartości 82% białka. Jeżeli szukasz najwyższej jakości proszku zawierającego białko serwatkowe, który jest atrakcyjny zarówno pod względem smaku, jak i ceny, to Impact Whey Protein® z pewnością spełni Twoje wymagania.
Impact Whey Protein® jest dostępny w 19 pysznych wersjach smakowych, jak na przykład bezsmakowy, łagodna czekolada, krem truskawkowy, wanilia, banan, ciasteczkowy, kremowy i czekoladowo-miętowy. Nasz produkt Impact Whey Protein® to bogate źródło koncentratu białka serwatkowego z wegetariańskiego słodkiego sera, pochodzącego prosto od najlepszych na świecie producentów białka serwatkowego. Koncentrat białka serwatkowego zawiera dużą zawartość aminokwasów zarówno egzo-, jak i endogennych, i odznacza się najwyższą wartością biologiczną ze wszystkich znanych białek.
Proces wytwarzania opiera się na jedynym w swoim rodzaju połączeniu technologii filtracji membranowej oraz suszenia w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu. W ten sposób zapewniony jest łagodny rozdział oraz koncentracja białka, jak również utrzymanie jego naturalnej funkcji i wysokiej wartości odżywczej, co pozwala na otrzymanie wysokiej jakości koncentratu białek serwatkowych.
Nasz produkt Impact Whey Protein® dostarcza ponad 82g białka na 100g w przeliczeniu na suchą masę, ma niską zawartość tłuszczu i laktozy przy wysokiej zawartości wapnia. To białko to znakomite źródło podstawowych aminokwasów i zawiera jedną z największych zawartości aminokwasów rozgałęzionych, jakie znajdują się w naturalnych białkach.
Identyfikowalność to kluczowy aspekt naszych procedur kontroli jakości. By podnieść ją na wyższy poziom współpracujemy bezpośrednio z wiodącymi producentami serwatki na świecie w celu zapewnienia, że posiadamy pełną wiedzę o procesie produkcji naszych białek serwatkowych i możemy mu w pełni zaufać.
Udział białek przedstawia się następująco: 44% beta-laktoglobulina, 17% alfa laktoalbumina, 1,5% albumina surowicy bydlęcej, 8% immunoglobulina G, 0,5% laktoferyna, 26% glikomakropeptydy. Profil aminokwasowy można znaleźć u dołu strony w części ,,Certyfikaty''.
Nie jesteś pewien, jaki wybrać smak? Zanim dokonasz zakupu wypróbuj nasze 25g próbki. Kliknij, by dowiedzieć się więcej.

Główne zalety

  • Nasze najpopularniejsze białko
  • Ponad 80% białka w porcji
  • Znakomity profil aminokwasowy
  • Najwyższa wartość biologiczna wśród białek
  • Idealne dla wzrostu i naprawy tkanki
  • Świetne w smaku i łatwe w mieszaniu

Produkt dostępny tutaj klik

Na koniec pokażę wam mój shaker

MYPROTEIN SMARTSHAKE™ SHAKER SLIM - PINK






A nabyć go możecie tutaj klik

Z każdego produktu jestem jak najbardziej zadowolona, dzięki systematycznemu przyjmowaniu chromu zauważyłam znaczne pohamowanie apetytu i nie tylko na cukier, bo jak już wspominałam zakończyłam z nim przygodę rok temu.
Suplementy stosuję tak jak zalecano, jedyny problem miałam na początku z połknięciem CLA kapsułki są dosyć duże co sprawiało mi dyskomfort ale tylko na początku, teraz nie sprawia mi to żadnego problemu.
Z białka również korzystam codziennie, jest bardzo łatwe w przygotowaniu, w opakowaniu znajduje się specjalna miarka którą odmierzamy porcje i mieszamy w shakerze, w smaku jest bardzo dobre, ja wybrałam krem truskawkowy i to był dobry wybór.
Jeśli chcecie się zapoznać z całym asortymentem Myprotein to odsyłam was do ich strony klik wybór jest naprawdę bardzo duży.
Za jakiś czas pojawi się kolejny post tego typu wtedy napiszę wam dokładnie jak spisały się suplementy, jak je stosowałam i jakie są moje odczucia, na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona a w szczególności że suplementy osłabiają mój apetyt więc jest na plus.

2 komentarze:

  1. ja wróciłam do ostrych i regularnych treningów do tego zdrowa dieta i kilogramy lecą w dół i nie muszę stosować suplementów do tego :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia