Olej z uczepu trójlistkowego od Nami

piątek, 21 listopada 2014

Olej z uczepu trójlistkowego likwiduje zaczerwienienia, swędzenie i suchość skóry, przywraca skórze świeżość i jędrność. Zapobiega podrażnieniom  
Zastosowanie 
sucha, ściągnięta skóra
skóra z tendencją do występowania trądziku, podrażnień i zaczerwienień
do pielęgnacji i kojenia skóry po opalaniu
łojotokowe zapalenie skóry głowy
demakijaż twarzy i rzęs


Naturalny środek kosmetyczny do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii.
Surowcem są górne części pędów, które zawierają flawonoidy, kumaryny, garbniki, olej eteryczny, karotenoidy, polisacharydy, kwasy organiczne, sole mineralne oraz witaminę C.
Sposób użycia
Do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała- nanieść niewielką ilość oleju i delikatnie wmasować. Do pielęgnacji skóry przy swędzeniu i podrażnieniach- wacikiem nasączonym olejem smarować zmienione chorobowo miejsca, 2-3 razy dziennie. Do pielęgnacji skóry głowy- 2 razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć w skórę głowy oraz wmasować we włosy 20-30 minut przed myciem. Do demakijażu - na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i delikatnie oczyścić rzęsy, powieki i twarz.
Używam oleju najczęściej w pielęgnacji włosów, ostatnio zaczęłam również używać go w pielęgnacji twarzy.
Na moich włosach działa prawdziwe cuda, są błyszczące, miękkie, jedwabiście gładkie i odpowiednio nawilżone, stosuję dwa razy dziennie na zmianę z innymi olejami, zazwyczaj trzymam olejek około 40 minut.
W pielęgnacji twarzy również sprawdza się znakomicie, likwiduje wszelkie stany zapalne, zaczerwienienia, produkt idealny dla osób posiadających trądzik oraz alergików.
Olej potrafi na dłuższy czas zmatowić cerę ponieważ reguluje wydzielanie sebum, jest bardzo wydajny i nie pozostawia tłustego filmu na twarzy, szybko się wchłania a skóra po jego zastosowaniu jest przyjemnie gładka.


Produkt możecie kupić tutaj Nami 
100 ml kosztuje 19 zł

 Uczep trójlistkowy jest to zioło znane w Europie, północnej Azji i Australii. W Polsce mamy go pod dostatkiem, uczep spotkamy głównie na glebie wilgotnej, przy jeziorach, rzekach, stawach, podmokłych łąkach. Surowcem zielarskim są górne części pędów, które zawierają flawonoidy, kumaryny, garbniki, olej eteryczny, karotenoidy, polisacharydy, kwasy organiczne, sole mineralne oraz witaminę C. Jako napar uczep trójlistkowy oczyszcza krew, działa moczopędnie i przeciwzapalnie.

 

4 komentarze:

  1. pierwszy raz slysze o takim olejku hm dopisze go sobie do chciejlisty :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie miałam takiego oleju :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uczep nie jest roslina oleista, ten olej to macerat, o czym producent nie informuje..

    OdpowiedzUsuń
  4. Uczep nie jest roslina oleista, ten olej to macerat, o czym producent nie informuje..

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia